Video: Se när tusentals Tesla uppdateras samtidigt

Tesla kan uppdatera sina bilar trådlöst via Internet. Med uppdateringarna brukar både buggfixar och nya funktioner levereras. Uppdateringen är ofta något som bilägaren gör när bilen står parkerad på garageuppfarten över natten.

Men om bilen ännu inte är levererad till en kund så kan Tesla själva tvinga ut den senaste mjukvaran till bilarna. I en video som visar någon typ av logistikcenter med färdigbyggda Tesla Model 3 redo för leverans kan vi se hur Tesla skickar ut en samtida massuppdatering.

Uppdateringen ger upphov till en spektakulär ljusshow där hundratals Tesla Model 3 blinkar för att visa att uppdateringen pågår. Det är inte illa att få en bättre bil än den som rullade av produktionslinan!

Det är värt att påpeka ett litet faktafel i videon. Uppdateringen sker inte via satellitsystemet Starlink, utan via det vanliga mobilnätet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.