Video: Se eldrivna GMC Hummer i terrängen

Pressbild: GMC

GMC fortsätter visa upp sin eldrivna Hummer inför de första leveranserna senare i år. Denna gången får vi se flera stycken ta sig an den klippiga öknen i Moab, Utah.

Teamet bakom GMC Hummer hyllar den elektriska drivlinan som möjliggör helt unika innovationer för terrängkörningen. Inte minst ger enpedalskörningen en sällan skådad kontroll i terrängen menar teamet.

– GMC Hummer EV började som ett tomt ark, som snabbt fylldes på av ett team dedikerade ingenjörer som alla älskar off-road. Funktioner som One-Pedal Driving, Terrain Mode och Extract Mode resulterar i en absolut off-road-best som tar dig till nya platser, säger utvecklingsingenjören Aaron Pfau.

https://youtu.be/qjfElfLXX14

– Enpedelskörning ger en fantastisk känsla av kontroll genom att optimera regenerativ bromsning, friktionsbromsning och drivmoment genom gaspedalen. Förare kommer snabbt att inse fördelarna när de själva provar bilen, säger Aaron.

Hummer erbjuder funktioner som adaptiv luftfjädring, som i ett specialläge kallat Extract Mode kan lyfta bilen med hela 15 centimeter. Dessutom har GMC Hummer också bakhjulsstyrning vilket kan göra att bilen kan ta sig fram diagonalt. Något Hummer valt att kalla CrabWalk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.