Video: Så funkar Tesla Semi hos Pepsi

För åtta månader sedan började Tesla leverera sin eldrivna lastbil Tesla Semi. Fortsatt är leveransvolymerna små, men hos Pepsi Cos distributionsterminal i Sacramento, Kalifornien finns det idag 21 stycken Tesla Semi.

Lastbilarna trafikerar olika rutter, av olika längd. De flesta lastbilarna kör kortare rutter på omkring 250 kilometer med flera stopp, men tre av lastbilarna är dedikerade till längre leveransrutter. De kan du köra allt från 400 kilometer och 725 kilometer per skift.

Pepsis anläggning håller igång dygnet runt, och lastbilarna går i två skift. Vid anläggningen finns 750 kW-snabbladdare från Tesla, med en totaleffekt på 3 MW som säkerställer att verksamheten kan rulla på.

– Ett kort laddstopp på 20 till 30 minuter så har vi laddat upp lastbilarna till 95 procent från 5-10 procent, så de är snabba ut på vägarna igen, säger Corbin Emslie, logistikchef vid Pepsi Co.

I videon nedanför berättar Pepsi Co om hur det fungerar med Tesla Semi-lastbilarna.

Utöver de eldrivna lastbilarna från Tesla har Pepsi Co också flera eldrivna transportbilar av modell Ford e-Transit samt eldrivna gaffeltruckar. Dessa drivs av egenproducerade solel direkt från en anläggning på terminalens tak.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.