Video: Räckviddstest och genomgång av Hyundai IONIQ 5 med Björn Nyland

Youtuber Björn Nyland har lagt vantarna på ett exemplar av nya Hyundai IONIQ 5 som nu börjat rulla ut till de första kunderna i Norge och snart också kommer till Sverige. I en serie videoklipp sätter han bilen på prov.

Bland annat får den genomgå ett av Björns grundliga räckviddstester. Testet genomförs först vid 90 km/h och sedan vid en högre hastighet om 120 km/h. Vid det första testet i den lägre hastigheten når elbilen 461 kilometer och visar på en förbrukning på 153 Wh/km. Det imponerar då den officiella WLTP-räckvidden är 462 kilometer.

Björn jämför också IONIQ 5 med elbilarna Volkswagen ID.4 och Audi Q4 e-tron 55 och vid den lägre hastigheten är förbrukning relativt snarlik. ID.4 har en förbrukning på 160 Wh/km och Q4 på 154 Wh/km.

Vid den högre hastigheten ökar dock förbrukningen för IONIQ 5 något mer än hos de MEB-baserade modellerna. Vid 120 km/h klarar IONIQ5 att köra 289 km och har en förbrukning på 244 Wh/km. Förbrukningen hos ID.4 är vid samma hastighet 221 Wh/km och hos Q4 är den 225 Wh/km.

Videon med räckviddstestet som också innehåller en hel del andra godbitar och demonstrationer kring körupplevelsen i IONIQ 5 ser du nedan:

I en andra video delar Björn också med sig av sina intryck av bilens interiör i en djupgående genomgång. Den ser du nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.