Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Video: Räckviddstest och genomgång av Hyundai IONIQ 5 med Björn Nyland

Youtuber Björn Nyland har lagt vantarna på ett exemplar av nya Hyundai IONIQ 5 som nu börjat rulla ut till de första kunderna i Norge och snart också kommer till Sverige. I en serie videoklipp sätter han bilen på prov.

Bland annat får den genomgå ett av Björns grundliga räckviddstester. Testet genomförs först vid 90 km/h och sedan vid en högre hastighet om 120 km/h. Vid det första testet i den lägre hastigheten når elbilen 461 kilometer och visar på en förbrukning på 153 Wh/km. Det imponerar då den officiella WLTP-räckvidden är 462 kilometer.

Björn jämför också IONIQ 5 med elbilarna Volkswagen ID.4 och Audi Q4 e-tron 55 och vid den lägre hastigheten är förbrukning relativt snarlik. ID.4 har en förbrukning på 160 Wh/km och Q4 på 154 Wh/km.

Vid den högre hastigheten ökar dock förbrukningen för IONIQ 5 något mer än hos de MEB-baserade modellerna. Vid 120 km/h klarar IONIQ5 att köra 289 km och har en förbrukning på 244 Wh/km. Förbrukningen hos ID.4 är vid samma hastighet 221 Wh/km och hos Q4 är den 225 Wh/km.

Videon med räckviddstestet som också innehåller en hel del andra godbitar och demonstrationer kring körupplevelsen i IONIQ 5 ser du nedan:

I en andra video delar Björn också med sig av sina intryck av bilens interiör i en djupgående genomgång. Den ser du nedan:Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Tesla har länge haft ett rekommendationsprogram där Tesla-ägare kan få belöningar genom att rekommendera andra till att köpa en Tesla. Belöningarna har varierat genom...

Elbil

I veckan rullade den första leveransklara pickupen Rivian R1T av produktionslinan i Normal, Illinois. Därmed vann Rivian kampen om att vara först om att...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons