Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Video: Provkörning av Dacia Spring – Europas billigaste elbil

Dacia Spring lanserades som Europas billigaste elbil tidigare i år. Stadselbilen med ett batteri på 26,8 kWh har en räckvidd på 225 kilometer vid blandad körning. Motorn producerar 44 hästkrafter (33 kW) och är byggd för att ta dig från A till B.

Bilsajten InsideEVs har skickat ut sin rumänska korrespondent Andrei Nedelea för att provköra bilen i Dacias hemland Rumänien. Videon kan du se nedan:

Andreis provkörning kan sammanfattas med att Dacia Spring är en bil där man sparat in på det mesta för att hålla priset nere. Samtidigt är det en bil byggd med hållbarhet i åtanke med slittåliga material, grundläggande aktiva säkerhetsfunktioner och förarassistanssystem.

Trots alla kompromisser så är det fortfarande en elbil, och det menar Andrei är viktigt. Den kommer att driva på utvecklingen och gör elbilen tillgänglig för ännu fler, redan idag. Priset är ordentligt pressat och i Europa finns det ett riktpris på omkring €18 100. I Rumänien kostar den omkring €9000 efter statliga subventioner.

Den svenska lanseringen av Dacia Spring är planerad till hösten. Dock finns det inte något exakt lanseringsdatum och inte heller några fastställda svenska priser för Dacia Spring.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I slutet på april var det premiär för nya fyrhjulsdrivna ID.4. Nu öppnar Volkswagen orderboken för det nya tillskottet. Modellen får tilläggsbeteckningen GTX och...

Elbil

I helgen har Elon Musk medverkat i den populära humorshowen Saturday Night Live som spelas in i New York. Samtidigt som Elon gästade stortstaden...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons