Video: President Joe Biden provar elbil: ”Den rackarn var snabb”

USA:s president Joe Biden har lovat en grönare framtiden med minskade utsläpp från bilar. Bland annat ska den statliga vagnparken uppdateras med 650 000 elbilar.

Han har tidigare hyllat inhemska tillverkare som Tesla och Rivian och satsningar på elbilar från traditionella tillverkare som Ford och GM. Nu får vi se Biden bakom ratten på en elbil.

Det är Ford som bjudit in Biden till en provkörning av den kommande pickupen Ford F-150 Lightning. I ett videoklipp från händelsen får vi se en märkbart uppspelt president. Det är tydligt att han har svårt att hålla sig ifrån att prova den direkta och steglösa accelerationen som den eldrivna drivlinan erbjuder.

– Den rackarn var snabb, säger Biden i ett videoklipp innan han ger sig iväg på en ny sprint.

Inatt är det premiär för Fords nya eldrivna pickup F-150 Lightning. Att få USA:s president, som avsäger sig rätten att köra bil på allmän väg för all framtiden i samband med att denna blir president, är en en stor PR-bedrift från Ford. Dessutom svarar han att han defintivt skulle kunna tänka sig att skaffa en F-150 Lightning efter provkörning.

Fotnot: Den observante ser att Joe Biden egentligen inte kör bilen själv. Livvakten i passagerarsätet är egentligen den som kör genom en extraratt. USA:s presidenter får nämligen inte köra bil själva.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.