Video: Porsches laddnätverk genererar samma effekt som krävs för att resa i tiden

Idag uppmärksammar Porsche att det finns 670 Electricy American-stationer i USA och 372 Ionity-stationer i Europa. Två nätverk som Porsche erbjuder specialavtal till. Sett till antalet laddplatser ger det totalt 4800 laddare. Laddarna levererar dessutom totalt en effekt på 1,21 Gigawatt.

Det är just siffran 1,21 Gigawatt som Porsche tar vara på. Det är nämligen den effekten som tidsmaskinen som den excentriske forskaren Emmett Brown byggt i Tillbaka till framtiden kräver för att kunna resa i tiden.

Porsche tycker det var ett perfekt tillfälle att skapa en reklamfilm. I filmen får vi se en Porsche Taycan möta en replika av tidsmaskinen. Bakom ratten i Porschen sitter inget mindre än skådespelaren Donald Fullilove som spelade Goldie Wilson i filmen.

Klippet ser du nedan:

Porsche passar så klart också på att hylla den snabba laddningen i Porsche Taycan. Genom 800-voltsarkitektur kan Taycan ladda med upp till 270 kW. Det tar 22 minuter att ladda Porsche från fem till 80 procent.

”Mindre tid laddande, innebär mer tidsresande”, avslutar Porsche.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.