Video: Polestar släpper dokumentärserie om kommande elbilen Precept

Pressbild: Polestar

Polestar arbetar flitigt med att förverkliga konceptet Polestar Precept som hade premiär under förra året 2020. För att berätta mer om arbetet lanserar Polestar nu en egen dokumentärserie som ska följa skapandet av bilen.

Vi får följa arbetet från det tidiga initiala design- och modellarbetet till framtagandet av det som kommer att bli produktionsbilen. Det första avsnittet i serien, The Concept, hade premiär idag.

– Vi ville öppna upp och visa vad som pågår bakom kulisserna i den här fascinerande processen. Dokumentärserien kommer att visa hur vi arbetar, utmaningarna vi står inför och hur vi övervinner dem. Först produktionen av de otroliga konceptbilarna vi byggde 2020, och sedan hur det verkliga produktionsbilen börjar ta form, säger Maximilian Missoni, Head of Design hos Polestar.

Det första avsnittet ser du nedan:

Polestar beskriver Precept som en viktig del i att 2030 ha framställt en helt klimat neutral bil, inom initiativet Projekt Polestar 0. Som exempel lyfter man bland annat en interiör byggd av återvunna och naturliga material. Det inkluderar 3D-stickad bilklädsel från en enda garntråd tillverkad av återvunna PET-flaskor, golvmattor av återvunna fiskenät och vinyl av återvunnen kork för sittpaneler och armstöd.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.