Video: Nyzeeländsk rådman tackar nej till gratis elbilsladdare och hyller bensin

Genom en videoinspelning från ett kommunmöte i New Plymouth på Nya Zeeland kan vi bevittna en märklig händelse. Till mötet lyfts frågan om Tesla, bekostat helt av Tesla, ska få bygga fyra stycken laddaren i staden. Tre stycken Superchargers och en öppen laddare.

Rådsmedlemmarna röstade emot idén. Istället fick kommunstyrelsen uppdraget att undersöka fler alternativ för en laddstation och återkoppla om 12 månader. Men det är inte det märkliga.

I samband med att beslutet får avslag säger plötsligt en av rådmännen ”Bensin för alltid” och får med sig sina kollegor i ett skratt. Det hela går att se 1 minut och 15 sekunder in i klippet nedan:

Avslaget möts av hård kritik från Tesla Owners Club of New Zealand. New Plymouth har idag endast en 50 kW snabbladdare och elbilsägare hade hoppats på nya laddare i staden. Rådmännens agerande möts också av kritik.

– Att se Teslas erbjudande om att stödja tusentals Tesla-ägare och tiotusentals elbilsägare över hela Nya Zeeland få avslag är ett slag i ansiktet, säger klubben till sajten Driven.

Teslaklubben uppmanar vidare rådmännen ”att göra rätt för sina skattebetalare och Nya Zeeland som helhet genom att stödja initiativet och möjliggöra en snabbare övergång till en miljömässigt hållbar och elektrisk framtid”.

– Detta beslut av rådet kommer att avskräcka elbilsförare från att besöka New Plymouth till att det finns laddningsmöjligheter för elbilar i staden, avslutar klubben.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.