Video: Nu rullar Toms eldrivna Volvo Amazon med en drivlina från Tesla Model S

Svenska Youtubern Morgan Grip har under en längre tid följt Tom Zidek som bor i Härjedalen. Tom har gjort sig känd för att konvertera gamla klassiska bilar till elbilar.

Förra året visade han upp en elkonverterad Volkswagen Bubbla från 1955. Men ett mer långtgående projekt som pågått i sex år är Toms TeZon. En Volvo Amazon som har fått en drivlina från en Tesla Model S.

Nu äntligen, gör Morgan Grip ett återbesök hos Tom som nyligen fått igång el-Amazonen. Tom och Morgan ger sig ut på en premiärtur. Kolla in videon nedanför:

Framåt planerar Tom att sätta in ett batteri på 100 kWh och Teslas prestandamotorer som ska ge bilen närmare 800 hästkrafter. Han planerar också att montera dit kameror och sensorer så att den kan nyttja Teslas Autopilot.

Tom hoppas på att ha bilen tillräckligt klar för att kunna registrera den till sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.