Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Lanseringen av Volkswagens satsning på en folkelbil närmar sig. I höst kommer Volkswagen visa upp produktionsversionen av Volkswagen ID.3 för första gången. Norska Elbil24 har haft möjlighet att testa en maskerad förproduktionsbil.

I en video får vi en omfattande genomgång av elbilen, där reportern öppnar varenda lucka och trycker på varenda spak som går att hitta. Bitvis går bilen att likna vid en Volkswagen e-Golf – och mycket känns igen för en van Volkswagen-förare. Men Volkswagen ID.3 skiljer sig också markant – då den bygger på en helt ny plattform.

Annons

Bilen får krok, för cykelhållare

Volkswagen ID.3. utrustas med en krok, dock inte för att dra tunga släpvagnar. Den löstagbara krogen tillåter en last på 75kg och är framtagen för till exempel cykelhållare.

Kraftfull bakhjulsdrift

Volkswagen ID.3 är bakhjulsdriven med en motor på 150 kW. Motorn sitter bak i bilen och leverar ett vridmoment på 310 Nm. 0-100km/h  kör bilen på 7,2 sekunder. Eftersom bilen har en bra viktfördelning ska bilen ändå ha bra vintervägskörningsegenskaper, skriver Elbil24.

ID.3-modellen som Elbil24 testar är utrustad med ett batteri i mellanstorleken, på 62 kWh, som beräknas ge en räckvidd på omkring 420 km. MEB-plattformen kommer också ha batterier på 82 kWh och 52 kWh. Om dessa når ID.3 eller är reserverade för andra modeller är dock oklart.

Videoreportaget av Volkswagen ID 3 (på norska) kan du se här.