Video: Lynk & Co visar upp interiören på elbilen Zero

Geely-ägda Lynk & Co har delat med sig av en teaserfilm på interiören av sin första helt eldrivna bil Zero. Bilen är designad vid företagets designkontor i Göteborg. Zero bygger Geelys elbilsplattform SEA och i konceptstadiet har den en räckvidd på upp till 700 kilometer enligt kinesiska mätstandarden NEDC.

Ännu är de tekniska detaljerna inte bekräftade, men i en tidigare teaserfilm får vi se Lynk & Co på racingbanan. Det är tydligt att det finns kraft bakom drivlinan, som ska vara kapabel att klara 0-100 km/h på omkring 4 sekunder.

Lynk & Co Zero är planerad för lansering på den kinesiska marknaden i slutet av året. Bilmärket kommer även att lansera en laddhybrid i Europa i år, om den rena elbil Zero följer därefter återstår att se.

Videon ser du nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.