Video: Lucid Motors visar upp användarupplevelsen i elbilen Air

I väntan på att leveranserna av sedanen Lucid Air ska starta har företaget visat upp användarupplevelsen (UX) kring bilen i en ny video. Videon visar hur både förare och passagerare kan interagera med bilen.

Det är första gången vi vår en närmre insyn i UX-upplevelsen och tekniken ombord Lucid Air. Lucid har valt att kombinera traditionella knappar och reglage i kombination med de interaktiva skärmarna. Man menar att det är både mer ergonomiskt och intuitivt.

Videon visar också hur man använder tekniken ombord för att skapa auditiva säkerhetssystem. Till exempel kan surroundsystemet med 21 högtalare inte bara uppmärksamma dig på information eller faror, utan också upplysa om var du ska rikta ditt fokus eller vad det är som pockar på uppmärksamhet.

Ombord finns också ett brett stöd för sömlöst integrerade appar men också tjänster som Apple CarPlay och Android Auto. Video ser du nedan:

De amerikanska leveranserna av Lucid Air var tänkt att starta nu under våren. Ett datum som därefter senarelades till andra halvan av 2021 eftersom man inte var riktigt nöjd med kvalitén under serieproduktionen. Till Sverige och Europa är det planerat att Lucid Air ska komma i första halvan av 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.