Video: Lucid Air utmanar Tesla Model S på ett dragrace – visar upp den kraftfulla drivlinan

Lucid Motors fortsätter visa upp sin elbil Air inför premiären den 9 september. I ett dragrace, mot en Tesla Model S visar man upp elbilens prestanda. Sträckan på en kvarts engelsk mil, motsvarande 402 meter gör Air på 9,9 sekunder. Det blev Air som vann det loppet.

Lucid Air tar då titeln som världens snabbaste sedan. Sedan tidigare har Lucid Motors berättat ett elbilen kommer ha en rekordräckvidd på uppåt 800 kilometer.

Loppet kan du se i videon nedan.

Air beskrivs som en lyxig och rymlig sedan för fem personer. Bakom kraften står två motorer som var för sig levererar 650 hästkrafter. Trots sin enorma kraft är motorerna otroligt kompakta och väger endast 74 kilo vardera.

Lucid Air får också ett kraftfullt system på över 900 volt. Närmast i loppet idag ligger Porsche Taycan med sitt 800-voltssystem. Lucid Air ska klara snabbladdning med upp till 480 kilometer på drygt 20 minuter.

Lucid Air kommer också ha stöd för V2G (vehicle to grid) och kan till exempel driva dit hus vid ett strömavbrott eller vara med och lastbalansera nätet. Dessutom ska den också ha stöd för V2V (vehicle to vehicle) och kan hjälpa till att ladda en annan elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.