Video: Laddningstest visar att elbilen Lucid Air laddar imponerande snabbt

I höst började de första leveranserna av Lucid Motors lyxiga elbil Lucid Air. Då lämnades premiärmodellen Air Dream Edition över till de första kunderna. Prestandan imponerar och det ska även snabbladdningen göra.

Premiärmodellen Air Dream Edition är utrustad med ett batteri på 118 kWh med en räckvidd på upp till 830 kilometer (EPA). Motoreffekten är totalt 1080 hästkrafter och bilen ska klara 0-100km/h på omkring 2,5 sekunder. Priserna i USA startar på omkring motsvarande 1,45 miljoner kronor.

Lucid Air ska klara snabbladdningen med hastigheter om upp till 300 kW. Det innebär att det ska vara möjligt att ladda upp med 480 kilometer på 20 minuter under optimala förhållanden.

Nu har Youtuber Tom Moloughney gjort, vad han kallar för, världens första snabbladdningstest med Lucid Air. I testet laddar han bilen från noll till hundra procent vid en 350 kW-snabbladdare från ElectrifyAmerica.

Testerna visar ganska snabbt att den laddar både snabbare än Tesla Model S och Porsche Taycan. Två av marknadens pallplatstagare i snabb laddning. Testet i sin helhet finns att se nedan:

I videon får vi också se hastigheten redovisad i en serie grafer. Ett av dessa ser du nedan. De första 160 kilometrarna (100 miles) tog 5,5 minuter. 321 kilometer (200 miles) tog 12 minuter, 482 kilometer (300 miles) tog 22 minuter och 643 kilometer (400 miles) tog 37 minuter. Efter det (vid 80 procent) börjar hastigheten att avta betydligt mer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.