Video: Kolla in Tata Motors läckra koncept på en ny elbil – Tata Curvv

Tata Curvv är ett koncept på en helt eldriven bil från Indiens största biltillverkare Tata Motors. Modellen tar formen av en modern crossover som ska ha premiär i 2024. Målet har varit att utveckla en modell som är ”unik, dynamisk, sportig och elegant”.

Biltillverkaren går inte in på några tekniska detaljer men säger att den elektriska plattformen går in i andra generationen mot den tidigare plattformen man utvecklat för elbilen Tata Nexon EV.

Med den nya arkitekturen kommer man stärka märkets position genom räckvidd, prestanda och teknologi. Den möjliggör också större flexibilitet och Tata kommer kunna erbjuda alternativ med både fyrhjulsdrift och tvåhjulsdrift samt olika prestandanivåer.

Det här är modellen som ska sätta fart på Indiens skifte till elbilar menar Shailesh Chandra, VD för Tata Motors:

– Med konceptet Curvv går vi nu in i andra generationen EV-arkitektur som kommer att sätta fart på skiftet till elbilar i Indien. Vi kommer kunna stärka utbudet, prestanda och teknik för att övervinna de nuvarande barriärerna.

Martin Uhlarik, chefsdesigner på Tata Motors, visar upp Tata Curvv för oss i en video:

https://www.youtube.com/watch?v=M1IVhMRBdYw
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.