Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Video: Klantiga tjuvar stjäl en Tesla – tänker inte på att den är uppkopplad

Australienska Annabelle Brett fick sin Tesla Model 3 stulen. Genom Tesla-appen kunde hon följa hela förloppet, och samtidigt spåra tjuvarna för att sedan överlämna dem till Polisen.

Genom Tesla-appen kunde hon också försvåra flykten. Det genom att strypa hastigheten, irritera tjuvarna genom att hissa ner rutorna och tuta med bilen. Utöver att fastna på film, både i parkeringshuset men också på Teslans egna kameror lämnade tjuvarna också kvar en hel del ägodelar i bilen. Däribland ett körkort.

– I telefonappen kan du se var bilen är. Vi märkte att den var precis runt hörnet så utan att tänka hoppade jag in i bilen och ringde polisen medan vi följde efter dem på kartan. Med appen kan jag strypa hastigheten på bilen. Dessutom också retas en aning, som att dra ner fönsterrutorna och tuta medan de körde, säger Annabelle.

I videon nedan kan du se hela händelsen utspela sig i ett inslag från A Current Affair:Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

Hyundai har fått problem med batterierna i elbilen Hyundai Kona Electric vilket orsakat ett 15-tal bränder, främst i Sydkorea. Nu står det klart att...

Ellastbil

Volvo Lastvagnar har länga arbetat och experimenterat med eldrivna lastbilar i stadsmiljöer. Nu startar lastbilstillverkaren ett projekt med fokus på längre transporter med tunga...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons