Video: Janus Trucks eldrivna lastbil får dra 97 ton

Australien är kända för sina stora tungdragande lastbilar som fraktar varor och gods över långa avstånd. Här har Janus Trucks specialiserat sig på att konvertera stora dieseldrivna lastbilar till eldrift.

Lastbilarna får ett stort batteri och för att ytterligare snabba på transporterna är batterierna dessutom utbytbara så att man slipper långa laddstopp. Brittiska Fully Charged har besökt Janus Trucks som berättar mer om tekniken och sina eldrivna lastbilar.

I videon får vi se Janus Trucks största lastbil. Den har ett batteri på 620 kWh och en uppsättning motorer som totalt levererar 540 kW. Tågvikten är hela 97 ton vilket är dubbelt så mycket som Tesla Semi och Volvos tyngsta ellastbilar. Räckvidden på de ombyggda lastbilarna är runt 400 till 600 kilometer beroende på hur de används.

Du kan se inslaget i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.