Video: Jag har laddat elbilen superenkelt med AutoCharge – fritt från appar och betalkort

Vägen till enklare och smidigare snabbladdning är något som många efterfrågar. De flesta tycks vara överens om att vägen dit är att slippa bära runt på en rejäl knippa med laddbrickor och fylla telefonen med 20 olika appar.

Många förespråkar enkel kortbetalning, men framtiden kan bjuda på ännu smartare och bättre lösningar. Ett hett alternativ är Plug & Charge där elbilen automatiskt ”skakar hand” med snabbladdaren. Lösningen kräver dock att rätt teknik och standarder finns i både elbilen, hos operatören och hos leverantören av snabbladdaren. Det är helt enkelt väldigt många inblandade i den soppan!

Det finns faktiskt en ytterligare och lite mindre känd men minst lika sömlös ”plugga och ladda”-lösning utöver Plug & Charge. Den heter AutoCharge och är kompatibel med nästan alla elbilar som är utrustade med ett CCS-uttag. Här behöver bara operatören som ägaren snabbladdaren involveras för att erbjuda en smidigare och enklare laddningslösning.

Som en av de första stationerna i landet har Elmacken i Gislaved lanserat AutoCharge för företagskunder. Jag hade möjligt att komma och prova. Du kan se det besöket i videon nedanför:

Nyfiken på riktigt med fördjupadande och teknisk läsning om både AutoCharge och Plug & Play? Då ska du kolla in en artikel som Hubjects VD Christian Hahn publicerat på LinkedIn. Du kan läsa den här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.