Video: Hyundai IONIQ 5 i perspektiv till Tesla Model 3 – med smått och gott

Sydkoreanska Youtubern Ultra Beanie har haft möjlighet att ta en närmre titt på kommande elbilen Hyundai IONIQ 5. Intill har han parkerat sin Tesla Model 3 – vilket sätter IONIQ 5 i för oss ett bekant perspektiv. Trots att IONIQ 5 i stort sett endast är högre än Model 3 så uppleves den som en gigantisk bil.

Klippet i sig kanske lämnar fler frågor än svar. Allt är på koreanska. Men vi får under en stund betrakta de två bilmodellerna intill varandra, se när Ultra Beanie laddar en Model 3 direkt från IONIQ 5 (cirka 8:15 in i klippet) och dessutom hur han placerar ett fikabord i baksätet. Det finns gott om plats, menar han (antagligen).

Dessutom får vi se Hyundais motsvarighet till Tesla Summon omkring 2:50 in i klippet. IONIQ 5 kan nämligen rulla ut och in ur trånga parkeringsplatser med ett klick på fjärrkontrollen.

Videoklippet ser du nedan:

ModellLängdBreddHöjdHjulbas
Hyundai
IONIQ 5
4635 mm1890 mm1605 mm3000 mm
Tesla
Model 3
4694 mm1849 mm1443 mm2875 mm

I en tidigare artikel skrev vi om Hyundai IONIQ 5 och Kia EV6 när de för första gången presenterades sida vid sida. Den hittar du här.

Hyundai IONIQ 5 lanseras i sommar. Den kommer med flera olika val av batteri och drivlina. Räckvidden är omkring 470 kilometer på en Long Range-modell med bakhjulsdrift. Dessutom kommer den med en snabbladdningskapacitet på upp till 220 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.