Video: Hur mår en Tesla Model 3 efter fyra år och 16 000 mil?

Amerikanska Youtubern Andy Slye har ägt sin Tesla Model 3 i fyra år. Han köpte en av de första bilarna strax efter den amerikanska lanseringen av modellen och har nu kört 16 000 mil (100 000 amerikanska miles). I en video summerar han sitt ägande.

Andy lyfter upp flera aspekter av ägandet som nöje, hållbarhet, batteri och kostnader. Han berättar att även om han köpte den långsammaste varianten Single Motor så är det fortfarande en av de mest kvicka bilarna i trafiken. Han påtalar också hur de trådlösa uppdateringarna ständigt har förnyat och förbättrad hans bil.

Hans oro som räckviddsångest och brist på laddare visade sig vara obefogade. Teslas laddnätverk är helt enkelt oslagbart. Han har haft några småproblem med bilen, som löst sig smidigt med Teslas mobila reparatörer. De flesta problemen gick dessutom på garantin.

En annan oro var hur länge batteriet skulle hålla. Batteridegraderingen visade sig dessutom betydligt lägre än vad Andy hade förväntat sig efter 16 000 mil. Under åren beräknar han att hans bil endast har tappat 2,2 procent av sin beräknade räckvidd.

Du ser Andys summering i videon nedan:

Andy har en långsiktig plan att äga sin bil i 10 år. Vi ser fram emot en ny summering om sex år!

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.