Video: GM visar teaser på eldrivna pickupen Chevrolet Silverado

Kapplöpningen om att elektrifiera och erövra USA:s populära pickup-segment fortsätter. I dagarna har GM:s Chevrolet visat en teaserfilm på en helt eldriven Chevy Silverado. Videon som är väldigt begränsad i vad den avslöjar visar i princip endast en detalj.

Eldrivna Silverado får en segmentsledande snäv vändradie genom fyrhjulsstyrning. Dessutom avslöjar man att pickupen kommer att bygga på GM:s nya elbilsplattform och storsatsning Ultium. Den kommer möjliggöra en pickup med en räckvidd på över 640 kilometer.

I ett pressmeddelande skriver GM: Fyrhjulsstyrning är en chassifunktion som gör det möjligt för fordonet att styra alla fyra hjulen vilket ger ökad smidighet och snävare svängradie vid låga hastigheter, förbättrad hantering och stabilitet vid högre hastigheter, samt ledande släpdynamik.

Silverado är inte den första pickupen från GM-koncernen. Klassiska Hummer lanserades förra året som en eldriven pickup under namnet GMC Hummer. Hummern spelar dock i en klass för sig med ett startpris på över 100 000 dollar i lanseringsversionen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.