Video: Första testerna på eldrivna pickupen Rivian R1T – hyllas

Rivian har nyligen startat tillverkningen av produktionsversionen av eldrivna pickupen Rivian R1T. Med det har också den amerikanska pressen haft möjlighet att provköra elbilen. Och de gillar vad de ser.

En av de första testerna är anrika biltesterna Kelly Blue Book som delat med sig av en video. I klippet får vi en rejäl genomgång av alla smarta funktioner, finesser och dolda guldkorn. Dessutom får vi så klart också se hur pickupen presenterar i terrängen.

Klippet ser du nedan.

Lanseringsversionen kommer med en kraftfull drivlina som ska kunna lasta 800 kilo eller dra upp till 5 ton. Räckvidden är 480 kilometer och klarar sprinten 0-100 km/h på 3 sekunder. De amerikanska priserna startar på omkring 67 500 dollar.

Om, eller när Rivian kommer till Sverige är fortfarande oklart. Flera rykten påstår dock att Rivian tittar på en etablering i Europa nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.