Video: Följ med när Jay Leno provkör Tesla Model Y

Jay Leno gör i sin serie Jay Leno’s Garage en lugn och metodisk genomgång av den nya elsuven Tesla Model Y. Vi får en genomgång av exteriören och interiören. Vi får också följa med en på en åktur där Jay också lägger stort fokus på bilens självkörande funktioner.

– Elbilen är framtiden, gilla det eller inte. För att ny teknik ska lyckas kan den inte vara likvärdigt med det gamla. Den måste vara överlägsen. Med en elbil som denna har du lång räckvidd, mycket mer kraft och minskat underhåll, säger Jay.

Inslaget ser du i videon nedan:

Dessutom hyllar Jay Teslas förmåga till konstant innovation och förmågan till att alltid ha nya grejer på gång. Om Tesla Model Y drar hans slutsatsen: ”Det är en solid bil, inget gnissel och inget rasslande. Och en bil som säljer snabbare än Tesla hinner tillverka den”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.