Video: Följ med på en första titt i fabriken där elbilen Lucid Air byggs

TV-kanalen CNBC har haft möjlighet att följa med in i Lucid Motors nya fabrik i Arizona. I ett videoklipp får vi träffa företagets VD Peter Rawlinson och kollegor som leder oss genom produktionslinan.

Just nu bygger fabriken förserieversioner av Lucid Air. Samma produktionslina kommer bygga den produktionsklara versionen senare i vår. Inledningsvis kommer man ha en kapacitet på att bygga 34 000 bilar årligen. På sikt kommer den siffran skalas upp till 400 000 bilar när fabriken står helt klar.

Videoinslaget ser du nedan:

De första leveranserna av den lyxiga elbilen startar till våren för kunder i USA. Till Europa kommer modellen under den första halvan av 2022. Lucid Air kommer i lanseringsversionen ha en räckvidd på 83 mil, över tusen hästkrafter men också en prislapp över miljonen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.