Video: En första rundvisning av elbilen Toyota bZ4X

Stillbild: Motor1

Tidigare i vår visade Toyota upp koncept Toyota bZ4X som ska bli märkets första elbil på den europeiska marknaden. Leveranserna av produktionsmodellen ska starta under 2022. Toyota har tidigare visat upp ett par bilder på interiören.

I en ny video från Motor1 får vi nu följa med på en första rundvisning på konceptet. Toyota har ännu inte avslöjat något kring de tekniska specifikationerna för konceptet, och videon kommer inte med några fler nyheter på den fronten.

Däremot ser vi att den flygplansinspirerade ”yoke” som Toyota visat upp på de tidigare konceptbilderna numera är ersatt av en vanlig rund ratt. Videon ser du nedan:

I samband med presentationen av konceptet tidigare i vår berättade Toyota att man gjort stora framsteg inom batteritekniken. Toyota påstår sig ha utvecklat ett batteri där räckvidden och prestanda inte påverkas av yttre faktorer som kallare klimat.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.