Video: Elon Musk har lämnat över första Tesla Model Y från Gigafactory Berlin-Brandenburg

Under eftermiddagen har Elon Musk lämnat över den första Tesla Model Y Performance tillverkad i Teslas nya fabrik i Brandenburg. Det hela genomfördes under ett stort firande. Elon Musk inledde firandet med ett tal.

– Jag är otroligt glad att överlämna den första produktsbil från vårt otroliga team här på Giga Berlin-Brandenburg. Det här är en fantastisk dag för fabriken, och jag vill bara tacka alla som har hjälpt till. Tack så mycket! Du har verkligen gjort en väldigt stor skillnad, säger Elon Musk under sitt välkomsttal.

Han fortsätte sedan med att lyfta fabriken och vad Tesla kommer att kunna erbjuda omvärlden:

– Och för samhället kommer Tesla att se till att detta är en ädelsten för området, för Tyskland, för Europa och för världen. Varje fordon vi tillverkar kommer att vara ett steg i riktningen mot en hållbar framtid, fortsätte Elon.

– Vi kommer också att göra batterilagring och detta kommer att bli mycket viktigt för att lagra förnybar energi som sol och vind. Eftersom det är intermittent måste det lagras. Vi är ytterst övertygade om att världen kan satsa på en hållbar energiframtid på kombinationen av sol, vind och batterilagring och elektriska fordon. Om du har de kombinationerna kan du skapa en hållbar framtid så länge solen skiner och vinden blåser, säger Elon avslutningsvis.

Första bilen överlämnad

Nedan ser du överlämningen av den första bilen:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.