Video: Elmacken öppnar 8 snabbladdare i Smålandia – jag träffar grundaren Haris Dzafic

Nyligen öppnade en ny stor laddstation på handelsområdet Smålandia strax utanför Gislaved. På stationen finns åtta stycken 150 kW-laddare av märket Kempower. Bakom satsning står Haris Dzafic som till vardags jobbar med bilförsäljning.

– Jag har haft en idé om att kunna erbjuda publik snabbladdning. Alla ska kunna ladda utan någon registrering, utan något konto. Så det är bankkort eller Swish som fungerar och du behöver inte regga något innan. Och sedan har vi det tekniska bakom, med så många uttag som möjligt för att minimera risken för köer, berättar Haris Dzafic.

Haris såg ett behov av snabb och prisvärd laddning i regionen. I kombination med sitt bilintresse och drömmen om att skapa något stort blev det en laddstation som han valt att kalla Elmacken.

Jag har träffat Haris som berättat mer om sin satsning. Det mötet kan du se i videon nedanför:

Målet har varit att skapa en modern laddstation, med många laddare, god tillgång på kapacitet och dessutom vill han göra det enkelt för elbilisten att ladda. Här betalar du med kort eller swish – och laddningen är till ett överkomligt pris: 4 kr per kWh.

Hitta hit

Om du vill besöka laddstationen hittar du den via ChargeFinder här. Den är belägen på handelsområdet Smålandia, där väg 26 och 27 korsar. En populär vägsträcka för den som reser mellan Västra Götaland och mellersta Smålands-regionen men också till exempel Jönköping–Halmstad.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.