Video: Elbilsföreningen sätter sex elbilar på prov i tufft och verkligt vintertest (2022)

Norska elbilsföreningen har återigen genomfört ett omfattande vintertest med sex stycken elbilar. Vi har tidigare i år redan fått se ett kortare inslag från det här vintertestet. Då riktade föreningen kritik mot att elbilar saknar en knapp för att manuellt förvärma elbilarnas batteri inför snabbladdning.

Idag publicerar föreningen hela vintertestet som inte bara sätter räckvidd och vinterförbrukning på prov. Denna gången ville föreningen helt enkelt sätta bilarna på prov i ett mer brett test.

Vi får här se hur uppvärmningen fungerar, hur snabb snabbladdningen faktiskt blir, hur bra lyserna fungerar i vintermörkret, om bromsregenerering är läskigt på hala underlag och mycket mer.

Bilarna som föreningen testar är BMW iX xDrive 50, BMW i4 M50, Kia EV6 LR GT Line AWD, Mercedes-Benz EQB 350 4MATIC, Skoda Enyaq iV 80X Sportline och NIO ES8.

Det kompletta testet ser du i videon nedan.

Mer om testet finns att läsa hos elbilföreningen här (på norska).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.