Video: Elbilen Zero från Lynk & Co på testbanan – avslöjar sportig detalj

Tidigare i höst presenterade Geely-ägda Lynk & Co sitt första koncept på en elbil. Elbilen Zero är designad i Göteborg med tillverkningsstart i Kina under 2021. Utvecklingen och testerna av den kommande elbilen pågår för fullt.

I en ny video får vi se en maskerad Zero på racingbanan. Inledningen av videon avslöjar en sportig detalj. Zero sjunker ner ett par centimeter mot marken innan avfärd, och därmed avslöjar Lynk & Co reglerbara stötdämpare.

De tekniska detaljerna kring Zero är fortfarande inte bekräftade. Men vi vet att den bygger på en plattform med omkring 500 kilometer i räckvidd och som ska klara 0-100 km/h på omkring 4 sekunder.

Lynk & Co öppnar klubb i Göteborg

Lynk & Co har valt en annorlunda approach i sin etablering på marknaden. Istället för att öppna traditionella bilhandlaren satsar man istället på klubbar. Klubbarna ska bli lokala mötesplatser, där man kan träffa vänner, delta i evenemang och handla från lokala handlare och tillverkare.

I Sverige öppnar den första klubben på Ekelundsgatan 4 i Göteborg den 15 januari 2021.

– Göteborg är vår hemstad, därför är denna klubb extra viktig för oss i utrullningen av klubbar som sker runtom i Europa. Vi är väldigt stolta över denna samlingsplats som vi lyckats sätta ihop åt medlemmarna i vårt community, vi ser också fram emot att kunna dela vår klubb med alla Göteborgare – och svenskar, säger Alain Visser, VD på Lynk & Co.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.