Video: Elbilen Zero från Lynk & Co på testbanan – avslöjar sportig detalj

Tidigare i höst presenterade Geely-ägda Lynk & Co sitt första koncept på en elbil. Elbilen Zero är designad i Göteborg med tillverkningsstart i Kina under 2021. Utvecklingen och testerna av den kommande elbilen pågår för fullt.

I en ny video får vi se en maskerad Zero på racingbanan. Inledningen av videon avslöjar en sportig detalj. Zero sjunker ner ett par centimeter mot marken innan avfärd, och därmed avslöjar Lynk & Co reglerbara stötdämpare.

De tekniska detaljerna kring Zero är fortfarande inte bekräftade. Men vi vet att den bygger på en plattform med omkring 500 kilometer i räckvidd och som ska klara 0-100 km/h på omkring 4 sekunder.

Lynk & Co öppnar klubb i Göteborg

Lynk & Co har valt en annorlunda approach i sin etablering på marknaden. Istället för att öppna traditionella bilhandlaren satsar man istället på klubbar. Klubbarna ska bli lokala mötesplatser, där man kan träffa vänner, delta i evenemang och handla från lokala handlare och tillverkare.

I Sverige öppnar den första klubben på Ekelundsgatan 4 i Göteborg den 15 januari 2021.

– Göteborg är vår hemstad, därför är denna klubb extra viktig för oss i utrullningen av klubbar som sker runtom i Europa. Vi är väldigt stolta över denna samlingsplats som vi lyckats sätta ihop åt medlemmarna i vårt community, vi ser också fram emot att kunna dela vår klubb med alla Göteborgare – och svenskar, säger Alain Visser, VD på Lynk & Co.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.