Video: Elbilen Zeekr 001 sätter två världsrekord – snabbast på drift och slalom

Geely-ägda Zeekr har hittat in i Guiness rekordbord. Det är med elbilen Zeekr 001 som man plockat inte bara ett, men två världsrekord.

Det första rekordet Zeekr tar är den snabbaste driften i en elbil. I 208 km/h sladdar Zeekr 001 runt på banan, och slår det gamla rekordet på 160 km/h.

Dessutom sätter man det snabbaste rekordet för slalomkörning i en elbil. Under rekordsprinten lyckades föraren köra slalom mellan 50 koner utan att köra omkull någon av dem på tiden 49,05 sekunder.

I videon nedanför kan du se när Zeekr sätter rekorden:

Zeekr 001 är en eldriven sportkombi som ursprungligen ritades av Lynk & Co i Göteborg. Den bygger på Geelys SEA-plattform och i den kraftfullaste varianten levererar den genom två motorer en totaleffekt på 400 kW vilket tar bilen från 0–100km/h på 3,8 sekunder. Räckvidden är upp till 606 kilometer enligt kinesiska körcykeln NEDC.

Idag finns Zeekr endast i Kina, men Geely har sagt att man har globala ambitioner med Zeekr och de premiummodellerna som märket utvecklar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.