Video: Elbilen Porsche Taycan driftar 42 kilometer in i Guiness rekordbord

Porsche Taycan på driftbanan under världsrekordsförsöket. Pressfoto: Porsche

Porsche har satt elbilen Taycan på prov genom att ge sig an utmaningen att sätta världsrekord i drifting med en eldriven bil. Porsche lyckades. Världsrekordet sattes på Porsche Experience Centre Hockenheimring i Tyskland.

Centrets chefsinstruktör Dennis Retera körde 210 varv på den 200 meter långa driftingcirkeln. Det utan att framhjulen vid något tillfälle pekade i samma riktning som kurvan.

Efter 55 minuter hade Dennis tillryggalagt totalt 42,171 kilometer och därmed satt ett världsrekord.

– När stabilitetsprogrammen slagits av är det extremt lätt att drifta med den eldrivna Porsche Taycan. Särskilt den här versionen som är bakhjulsdriven, säger Dennis och tillägger: ”Det finns alltid tillräckligt med kraft. Den låga tyngdpunkten och den långa hjulbasen garanterar stabilitet.”

Guiness rekordbok övervakar försöket.

– Det var trots allt mycket jobbigt att hålla koncentrationen i 210 varv, särskilt som den bevattnade asfalten på drifting-banan inte ger samma grepp överallt. Jag koncentrerade mig på att kontrollera sladden med styrningen. Det är mer effektivt än att använda gasen och det minskar risken för att spinna runt, fortsätter Dennis.

Världsrekordsförsöket kan du se i videon nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.