Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Video: Elbil eller fossilbil – vilket förorenar mest egentligen? (svensk version)

I början av året släppte Youtubern Mark Linthicum i samarbete med Fully Charged en video som jämför elbilar och bilar med förbränningsmotorer; och deras respektive bränsleproduktion och distribution.

I samband med att originalvideon gick viral kom också en svensk översättning av Teslakalkylen. Den kom dock lite i skymundan av det engelska originalet. Här kommer därför den svenska videon igen.

Videon svarar på ett enkelt vis på frågan, vad förorenar mest? Vi får följa oljans väg från marken till att den får hjulen att snurra på bilen med förbränningsmotor. På samma vis får vi sedan följa elektricitetens väg till elbilen.

Videon på svenska ser du nedan:

Om du föredrar det engelska originalet kan du klicka dig dit här.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons