Video: E.ON öppnar stor laddstation under tak i Norrköping

E.ON har öppnat en stor laddstation vid trafikmotet Åby i Norrköping. Konceptet kallar E.ON för e-mack och på platsen finns det 18 snabbladdningspunkter för lätt och tung trafik. Snabbladdarna kan leverera upp till 400 kW i laddeffekt.

Det unika med stationen är kanske utformning. Tolv av laddpunkterna står nämligen under tak. De är dessutom utformade för att passa just fordon som också drar släp. Oavsett om det rör sig om en lastbil eller personbil med släpvagn.

– En e-mack är strategiskt placerad och erbjuder specialdesignade ytor med svängrum för alla typer av fordon, inklusive de med släp, husvagnar eller större transportfordon. I närområdet finns möjligheter till meningsfull sysselsättning, såsom matställen och platser för vila och rekreation, säger Marie Feuk, vd på E.ON Drive Infrastructure Sweden.

Totalt har E.ON köpt loss en yta på 6700 kvadrameter vilket också gör det möjligt att utöka stationen med fler laddpunkter i framtiden. Intill stationen finns också en Max-resturang. När våren anländer kommer E.ON också plantera växter och färdigställa ett strövområde för avkoppling och rekreation runt laddområdet.

– Att ladda en elbil kan ta sin tid, och för oss är det av stor vikt att människor som väljer att resa hållbart ges möjligheten att använda denna tid på ett meningsfullt sätt. Exempelvis genom att äta, vila och rasta hunden i närområdet, förklarar Marie Feuk.

Jag besökte invigningen och tog en titt på stationen, det kan du se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.