Video: Duell mellan Tesla Model 3 Performance och Audi e-tron GT

Lång bred och sportig, så beskriver Norska elbilsföreningen Audi e-tron GT. Elbilsföreningen ställer sig frågan om e-tron GT är värd det dubbla priset jämfört med Tesla Model 3 Performance.

I en video jämförs de två bilarna mot varandra. Dels får vi se de två bilarna ute på banan i höga hastigheter. Vi får också kort jämförelse med för- och nackdelarna i den dagliga vardagspraktikaliteten. För det det sistnämnda vinner Tesla Model 3 med bättre plats i baksätet, lastar mer i bagaget och frunken. Den är helt enkelt mer funktionell till vardags.

Både Model 3 och e-tron GT får beröm för styrning och bromsar och bra stabilitet under bankörningen. Dock är stolarna till en nackdel i Model 3 som inte riktigt håller fast föraren på samma fasta sätt som i Audi e-tron GT.

Reportrarna är överens om att Audi e-tron GT är den snyggast elbilen på marknaden idag, med hög komfort, sportighet och då betydligt bekvämare stolar. Om det är värt det dubbla priset? Där ställer sig reportrarna frågande.

Klippet ser du nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.