Video: Björn Nyland testar elbilen Ora Cat

Kinesiska elbilstillverkaren Great Wall Motors bekräftade i slutet av förra året att man ska lansera sin lilla elbil Ora Cat i Europa. De första leveranserna ska starta i Tyskland och Storbritannien under 2022. Senare kommer även Ora Cat till Sverige.

Elbilen skapade mycket uppmärksamhet i samband med höstens bilmässan i München. Storleksmässigt motsvarar den en Volkswagen ID.3 men med ambitioner om ett lägre pris. Den kommer med ett batteri på 48 kWh och en räckvidd på 335 kilometer och som en variant med ett batteri på 63 kWh och en räckvidd på 420 kilometer.

Nu har Youtuber Björn Nyland som är på långsemester i Thailand har haft möjlighet att prova Ora Cat, eller som den kallas där Ora Good Cat. Det är modellen med det mindre batteriet som i Kina ska ha en räckvidd på 400 kilometer enligt NEDC-standarden. Vi får följa med när Björn testar räckvidden. Samtidigt får vi en närmre titt på hur bilen fungerar och beter sig på vägarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.