Video: Björn Nyland testar elbilen Audi Q4 e-tron med släpvagn

I sin senaste video provar Youtuber Björn Nyland att dra en släpvagn med Audi Q4 e-tron 40. Björn kör modellen med största batteriet och bakhjulsdrift. Den modellen får dra 1000 kg. Samma version men med fyrhjulsdrift får dra 1200 kg.

Den godkända dragvikten gör elbilen till en möjighet kandidat till vardagens mindre släpvagnsutmaningar. Det kan vara att köra trädgårdsavfallet till tippen, sjösätta den mindre båten eller i detta fallet dra Circle K:s största hyrsläp. Samma hyrsläp finns att hyra hos Circle K i Sverige och har i Sverige en totalvikt på 1000 kg.

Det skrymmande släpet påverkar definitivt räckvidden som Björn beräknar till 211 kilometer vid högsta tillåtna hastighet på 80 km/h. Den angivna WLTP-räckvidden utan släpvagn är 520 kilometer. Om släpet dessutom lastas med tillåtna 410 kg lär förbrukningen öka ytterligare.

Du ser testet i videon nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.