Video: Björn Nyland provkör elbilen Kia EV6 på autobahn

I början av augusti provkörde Youtuber Björn Nyland nya elbilen Hyundai IONIQ 5. Idag har han haft möjlighet att sätta sig bakom ratten på koncernksyskonet Kia EV6 GT Line.

Provkörningen äger rum nere i Tyskland vilket Björn möjlighet att pressa bilen ordentligt på den tyska autobahnen. I de höga hastigheterna imponerandes han framförallt av den tysta kupén. Dessutom briljerar stötdämpningen och det välkalibrerade enpedalskörningsläget är något som Björn återkommer ofta till i videon.

Det hela finns sammanfattat i videon nedan:

– Jag tror att människor som är intresserade av att köpa EV6 är ute efter en rymlig och bekväm familjebil, säger Björn mot slutet av videon; och hoppas på att kunna göra fler djupgående tester längre fram.

Kia EV6 kommer i flera versioner. Den versionen Björn kör är GT Line-versionen med fyrhjulsdrift med 325 hästkrafter och en räckvidd upp till 490 km. Den ska dock inte förväxlas med prestandaversionen GT som kommer i slutet av 2022. Den har fyrhjulsdrift, 585 hästkrafter och en räckvidd på 400 km.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.