Vidde bygger eldriven snöskoter – SkiStar beställer 50 stycken

Jörn-baserade startupbolaget Vidde Snow Mobility håller på att utveckla en eldriven snöskoter som dessutom ska vara världens första cirkulära snöskoter. Målet är att starta leveranserna i början av 2025.

De första testerna av en förserie är planerade att starta under vintern 2023-2024. Där spelar SkiStar en viktig roll som kommer att testa snöskotrarna i skarpt läge. SkiStar har dessutom lagt en förorder på 50 elsnöskotrar med leverans till 2025.

– Vidde kommer inte bara att vara en elektrisk snöskoter, utan den kommer även vara världens första cirkulära snöskoter. Därför är vi riktigt glada för att ha inlett ett samarbete med SkiStar som delar vår vision om att skapa förutsättningar för en mer hållbar vinter och fjällmiljö, säger Christian Lystrup, medgrundare och CEO för Vidde.

De eldrivna snöskotrarna kommer att ha ett batteripaket på omrking 20 kWh. Det kommer vara tillräckligt för en åktur på runt 10 mils körning. Batteriet kommer att vara inneslutet i en särskild ”termos” som ett skydd mot kylan.

– Vårt mål är att ha nettonoll i klimatavtryck från vår operativa drift senast 2030. Dessutom är målet att arbeta mer cirkulärt och bidra till den cirkulära omställningen. Genom samarbetet med Vidde om framtidens elsnöskotrar kommer vi en lång bit på vägen, både för att nå våra klimatmål men även för att säkerställa en cirkulär produkt, säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på SkiStar AB.

Det är inte de första eldrivna snöskotrarna som SkiStar köper in. Skidkoncernen har sedan tidigare beställt en eldriven kanadensisk snöskoter från Taiga Motors.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.