Vi gissar svenska priset på Volkswagen ID.3 – norska priset leder oss rätt

Till och med på söndag ställer Volkswagen ut en maskerad variant av nya ID.3 på Aker Brygge i Oslo, i samband med en förhandstitt av den kommande elbilen. Det är först nästa månaden elbilen har premiär. Men det är förståeligt att man kör en smygpremiär i Norge. Norrmännen har nämligen förhandsbokat 20 000 bilar.

Totalt kommer endast 30 000 att tillverkas av den extrautrustade 1st Edition-utgåvan av VW ID3 med en räckvidd på 420 km som kommer inleda lanseringen. I samband med förhandstitten kan norska Drive – Bil og Motor avslöja priset på elbilen i Norge; nämligen 330 000 norska kronor.

Direktöversatt till svenska kronor blir det 355 000 kr, men riktigt så enkelt är det inte. I Sverige har vi andra skatter och avgifter på elbilar.

Som en jämförelse kostar den modell av Hyundai Kona Electric 64 kWh som finns tillgängligt i Norge 335 000 norska kronor. Det norska utrustningspaketet ”Teknik” på Kona går inte att direktöversätta till de svenska paketen ”Trend” och ”Premium”. Men en snabb jämförelse visar att det är Premium som är det mest snarlikt, och den kostar i Sverige från 440 000kr.

En god gissning är därför att Volkswagen ID.3 1st Edition möjligtvis kommer kosta strax under 380 000kr efter elbilsbonus.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.