Vattenfall InCharge och EON tecknar avtal: Lättare att ladda elbilen med samma bricka

Pressbild: Vattenfall

Flera laddbrickor eller abonnemang. Det får man ibland räkna med när man kör elbil. Nu tar dock Vattenfall InCharge och EON ett steg för att göra de enklare. De två företagen har inlett ett roamingsamarbete.

Samarbetet innebär att det är fritt fram att ladda med en laddbricka eller app från antingen InCharge eller EON hos de båda operatörernas stolpar. Kostnaderna debiteras sedan på samma faktura utan fördyrande roamingavgifter. Samarbetet ska vara helt på plats nu i sommar och tillsammans erbjuder man då 1000 snabb- och destinationsladdare över hela landet.

– Vattenfall och E.ON har under lång tid aktivt investerat i och verkat för att bygga ut den publika laddinfrastruktur som är nödvändig för att möta det växande intresset av att kunna köra på el. Med denna lösning kan kunden med ett laddkort komma åt båda parters laddnätverk och även få en faktura, oavsett vem man har laddat hos, vilket förenklar elbilsvardagen, säger Susanna Hurtig, chef Vattenfall E-mobility Norden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.