Vattenfall och Coca-Cola satsar på el-lastbilar i Sverige

Fotograf: David Jansson.

Coca-Cola i Sverige och Vattenfall har ingått ett partnerskap för att påskynda omställningen med tunga eldrivna transporter. Till att börja med installerar Vattenfall tre laddningsstationer för el-lastbilar på Coca-Cola Europacific Partners anläggning utanför Stockholm.

Pilotprojektet ska göra det möjligt att köra fler av Coca-Colas transporter med eldrivna lastbilar. Både Coca-Cola och Vattenfall har ett klimatmål med netto noll utsläpp i hela värdekedjan till 2040

– Vi har arbetat aktivt med att sänka utsläppen från våra tjänstefordon och transporter under en längre tid. Eldrivna tunga transporter och laddstolpar för dessa är nästa steg på vår resa. I detta pilotprojekt ingår två eldrivna lastbilar som kommer leverera vår dryck ut till kunder, drivna av Vattenfalls el från vindkraft, berättar Lisa Wahlström, hållbarhetsdirektör, Coca-Cola Europacific Partners Sverige.

Vattenfall tillhandahåller en helhetslösning som innebär att de står för investeringen i laddinfrastruktur och äger, driver och säkerställer laddningsstationens fungerar under hela avtalstiden.

– Det medför att kunden kan ha fokus på sin kärnverksamhet, tillägger Ingela Hålling, chef för Vattenfall Network Solutions.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.