Västtrafik storsatsar på elbussar i flera tätorter

Pressbild: Västtrafik.

Västtrafik som ansvarar för lokaltrafiken i Västra Götalands län gör nu en ny stor satsning på eldrivna bussar. Det innebär att lokaltrafiken flera tätorter i regionen helt och hållet kommer att bestå av elbussar.

Bland annat kommer stadstrafiken i Uddevalla, Skövde, Lidköping, Falköping, Mariestad och Alingsås att bli helt eldrivna till 2025. Totalt kommer 87 nya elbussar att köpas in för att elektrifiera linjerna.

– Uddevalla var tidigt ute med elbussar redan 2019 och går nu i mål med en helt elektrifierad stadstrafik. Det ger en renare och tystare stadskärna och hjälper oss mot vårt mål att all stadstrafik i regionen ska vara elektrifierad innan 2030, Anne Garcia Solving, affärsutvecklare inom buss på Västtrafik.

Västtrafik skriver också att Skövde kommer att få en helt ny bussdepå för elbussarna i kommunen. Depån kommer att utrustas med solceller och ett energilager för att lagra solelen som ska användas för att ladda bussarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.