Världspremiär: Kia visar de första bilderna på nya Kia e-Niro – kommer 2022

Pressbild: Kia

I samband med bilmässan i Seoul visar Kia upp nästa generation av Kia e-Niro. Den populära elbilen får ett rejält lyft. Modellen kommer både som helt eldriven och som hybridalternativ.

Helt nya Niro ska vara utvecklad helt från grunden. Den ska vara inspirerad av naturen i både design, färg och materialval. Genomgående ska Niro ha ett nytt hållbarhetstänkt. Till exempel är kupén helt byggd i återvunnet material.

– Den helt nya Kia Niro gör det enkelt att leva en hållbar livsstil tack vare hållbara material, avancerad teknik och elektriska drivlinor, samtidigt som kundernas praktiska behov tillgodoses, säger Ho Sung Song, VD och koncernchef för Kia.

Nytt formspråk

I samband med premiären lyfter Kia fram sin signatur ”tiger face” som blivit mer framträdande på nya Niro. Nu löper tigerns ansikte hela vägen från motorhuven ner till panelen längst ner på karossen. Fronten kompletteras av ett iögonfallande ”heartbeat” LED-körljus. Det ska ge bilen ett självsäkert och imponerande utseende på vägen.

Interiört möts man av ”horisontella och diagonala linjer som skapar konstraster och en rogivande med oregelbunden estetik”. Kia har försökt skapa en lättmanövrerad bil, där instrument och reglage finns varsamt utplacerade.

Den omgivande belysningen ska skärpa sinnena och skapa en inbjudande interiör

Idag går Kia inte in på några närmre detaljer kring modellens prestanda eller andra tekniska detaljer eller priser. Modellen kommer däremot att finnas tillgänglig från 2022, skriver KIa avslutande i ett pressmeddelande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.