Världspremiär för ny Volkswagen ID.7 med över 70 mils räckvidd

Tidigare i vår började Volkswagen pytsa ut nya varianter av Volkswagen ID.7. Bland annat fick vi se den nya elkombin ID.7 Tourer GTX. Nu introduceras också en rad andra varianter och bland annat kommer den första utlovade ID.7:an med en räckvidd på över 700 kilometer.

Genom ett större batteri på 86 kWh kan nya ID.7 Pro S leverera en räckvidd på upp till 709 kilometer (WLTP). Parallellt med det kommer Tourer-motsvarigheten som levererar 690 kilometer. De båda varianterna är bakhjulsdrivna med en motor på 210 kW (286 hk).

Volkswagen presenterar dessutom sedanen ID.7 i ett GTX-utförande. GTX introducerar ett mer sportigt visuellt utseende. Det framstående är ett front- och bakparti i GTX-design. Till exteriören finns också 20-tums lättmetallfälgarna samt IQ.Light LED Matrix-strålkastare och belysta Volkswagen-logotyper både fram och bak.

Interiören i GTX erbjuder uppvärmda stolar med röda kontrastsömmar och en perforerad GTX-inskrift i ryggstöden. Samt tydliga dekorsömnader i rött.

Det sportiga utseendet återspeglas också prestandamässigt. Den fyrhjulsdrivna drivlinan i ID.7 GTX levererar en total motoreffekt på 250 kW (340 hk) och ska klara att göra 0 till 100 km/h på 5,4 sekunder. Räckvidden är fastställd till 595 kilometer.

Det nya stora batteriet får också snabbare laddning och ska kunnas snabbladdas med upp till 200 kW. Att ladda batteriet från 10 till 80 procent ska vara möjligt på 26 minuter.

Säljstarten är planerad inom kort, skriver Volkswagen. I samband med det kommer man presentera priser och mer utförlig teknisk data.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.