Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Världens nordligaste elbilstest i vinterklimat startade idag

Foto: Norsk elbilsforening

Det är den norska föreningen ”Norsk elbilforening” som står bakom vintertestet av fem stycken elbilar i det kallaste av Norden. Bilarna började rulla idag och kommer pågå under fyra till fem dagar. Totalt kommer man att täcka en sträcka på minst 1400 kilometer.

Vintertesterna är ett årligt återkommande inslag hos föreningen. I år sätter föreningen elbilarna BMW iX3, Citroën ë-C4, Polestar 2, Porsche Taycan 4S och Volkswagen ID.3 på prov.

Under resan kommer elbilarnas förbrukning att mätas under olika körförhållanden, och se om det finns några större skillnader mellan de olika modellerna. Samtidigt kommer man inviga en storsatsning med snabbladdare i norra Norge genom att sätta dessa på prov.

Om någon vecka eller så, dagarna efter det genomförda testet hoppas vi kunna återkomma med en kort sammanfattning och resultatet.

2018 testade föreningen BMW i3, Hyundai Ioniq, Opel Ampera-e och Volkswagen e-Golf. Året efter var det dags för Kia e-Soul, Mercedes EQC 400, MG ZS EV, Renault Zoe, Skoda Citigoe iV att stå i fokus.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I slutet på förra månaden kom de första Hyundai IONIQ 5 till Norge. Norska elbilsföreningen har tagit tillfället i akt och tagit sig en...

Elbil

Polestar har släppt en första teaserbild på Polestar 3. Från konturerna på bilen under skynket ser vi att det rör sig om en SUV....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons