Vann precis Opel över Tesla, om en ”vanlig” elbil?

Ampera-e har världspremiär på bilsalongen i Paris.

Vi har tidigare skrivit om Chevrolets elbilsatsning, som på den europeiska marknaden kommer landa under varumärket Opel. Opel Ampera-e är en vanlig småbil, till en human peng med tillverkningsstart i höst.

Nu har Opel även avslöjat räckvidden och vi har också en bekräftad prislapp på systerbilen, Chevrolet Bolt, som kommer släppas på den amerikanska marknaden.

Med en räckvidd på upp till 40 mil, enligt den europeiska körcykeln NEDC, klår det Tesla Model 3 kommande bil med 5 mil. Enligt Opel själva kommer den realistiska räckvidden för Ampera-e ligga runt 30 mil på normal körning.

Prislappen för Opel Ampera-e är obekräftad, men systerbilen Chevrolet Bolt räknas landa på ungefär $30 000 i USA med miljöbilsrabatter, vilket kan jämföras med Teslas uppskattade pris för Model 3 som landar på 35 000 dollar.

Teslas brasklapp

Tesla har visserligen meddelat att specifikationerna för deras Model 3 är tagna i underkant, och det är mycket möjligt att vi får se andra siffror när mer information avslöjas om bilen. Detaljer som vi kan förvänta oss under hösten. Tesla har också ett rejält försprång i form av sitt nätverk av Superchargers – då i ekvationen laddtid ställt mot körsträcka inte är självklar.

Vi får veta mer på bilsalongen i Paris i höst, då Ampera-e har världspremiär och Tesla även finns med som utställare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.