Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Vi har tidigare skrivit om Chevrolets elbilsatsning, som på den europeiska marknaden kommer landa under varumärket Opel. Opel Ampera-e är en vanlig småbil, till en human peng med tillverkningsstart i höst.

Nu har Opel även avslöjat räckvidden och vi har också en bekräftad prislapp på systerbilen, Chevrolet Bolt, som kommer släppas på den amerikanska marknaden.

Annons

Med en räckvidd på upp till 40 mil, enligt den europeiska körcykeln NEDC, klår det Tesla Model 3 kommande bil med 5 mil. Enligt Opel själva kommer den realistiska räckvidden för Ampera-e ligga runt 30 mil på normal körning.

Prislappen för Opel Ampera-e är obekräftad, men systerbilen Chevrolet Bolt räknas landa på ungefär $30 000 i USA med miljöbilsrabatter, vilket kan jämföras med Teslas uppskattade pris för Model 3 som landar på 35 000 dollar.

Teslas brasklapp

Tesla har visserligen meddelat att specifikationerna för deras Model 3 är tagna i underkant, och det är mycket möjligt att vi får se andra siffror när mer information avslöjas om bilen. Detaljer som vi kan förvänta oss under hösten. Tesla har också ett rejält försprång i form av sitt nätverk av Superchargers – då i ekvationen laddtid ställt mot körsträcka inte är självklar.

Vi får veta mer på bilsalongen i Paris i höst, då Ampera-e har världspremiär och Tesla även finns med som utställare.