Välj rätt app och ladda till halva priset på IONITY – utan abonnemang

Uppdatering: Bonnet har justerat sina priser, och det är inte alls lika fördelaktigt längre att använda tjänsten. Läs mer här.

Att hitta rätt bland appar och avtal hos olika laddoperatörer kan ibland vara svårt. Men om man lägger lite tid på att jämföra alternativen kan man ibland spara flera kronor per laddad kilowattimme.

Mest pengar att spara finns hos den dyraste av alla operatörerna: IONITY. Här kostar det 8,70 kr/kWh vid vanlig ad hoc-laddning – alltså att ladda utan att binda upp sig i något av operatörens årsabonnemang. Dyrt, men så mycket måste du inte betala. IONITY kan nästan också bli billigast.

Kostnaden går att halvera och det utan något årsabonnemang! Knepet är att använda den brittiska roamingappen Bonnet. Här finns alla IONITY i hela Europa och priset är i skrivande stund 4,32 kr/kWh.

Så laddar du med Bonnet

Appen hittar du i App Store för iPhone och hos Google Play för Android. Efter att du laddat hem appen registrerar du ett användarkonto. Vid registreringen kommer Bonnet också fråga om du har en kampanjkod/referral-kod. Uppge då: RYRBZP (versaler).

Nästa steg är sedan att välja en prisplan (Settings -> My Pricing -> See Refills). Här väljer du ”Pay as You Go”-alternativet som inte innebär någon månadskostnad och att du laddar för 4,32 kr/kWh. Sedan är du redo att börja ladda!

Bonnet har också Refill-planer (tänk kontantkort) som kan ge ännu lägre kWh-priser. Här kan du mot en månadskostnad köp paket med en viss volym laddning – och därutöver få ännu lägre priser på den överskridande laddningen du gör. Det är där kampanjkoden ovanför kommer till nytta – den ger både dig (och mig) en bonus på 185 kronor.

Som en extra bonus kan du också lösa in en rabattkupong. Just nu har Bonnet en kampanj där de bjuder på första laddningen. Allt du behöver göra är att ange rabattkoden ”FIRSTCHARGE2” under Promotions som du hittar under Settings.

Har du några tips eller tricks för prisvärd laddning? Lämna en kommentar nedan eller skicka ett tipsmail. Tipstack till ElectricFelix.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.