Vad fångar (och inte) Teslas unika regnsensor?

Tesla saknade regnsensorer på sina bilar, fram till nyligen. Tidigare fick du således manuellt aktivera vindrutetorkarna när det började regna, något som börjar kännas föråldrat när allt fler bilar har regnsensor som standardutrustning.

Istället för att utrusta alla nya Tesla med en fysisk regnsensor har Tesla lyckats efterliknande en regnsensor genom en mjukvaruuppdatering och med hjälp av de övriga sensorer och kameror som bilen redan är utrustad med. Det betyder inte bara att numera har alla nya Teslor en regnsensor, utan alla tidigare levererade Teslor har också det.

I samband med uppdateringen som kom i förra veckan pratade Elon Musk om regnsensorn och beskrev den som både snabbare och bättre. I princip ska vindrutetorkarna vara redo att köra igång innan ens den minsta vattendroppen träffat rutan.

Men hur fungerar det egentligen? Och vad reagerar sensorn på? Det testar DÆrik i ett Youtube-klipp nedan, med allt från vatten, öl, majonnäs, hamburgare och gratäng.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.