Utbyggnaden fortsätter: OKQ8 öppnar nya snabbladdare i Hisings Backa

OKQ8 fortsätter utbyggnaden av sitt nätverk av snabbladdare på sina stationer runtom i landet. Nu är det dags för OKQ8-stationen Bäckebol i Hisings Backa (strax norr om Göteborg) att kunna erbjuda snabbladdning.

Vid stationen i Hisings Backa finns nu tre nya snabbladdare på 150 kW som vardera är utrustade med två laddpunkter. Betalningen sker antingen med vanligt bankkort eller med app eller laddkort från OKQ8. Oavsett betalmetod gäller samma pris.

– Det känns väldigt kul att vi ökar tillgängligheten för alla elbilsförare i Hisings Backa med supersnabbladdning med upp till 150 kW. Genom att göra det enklare och snabbare för kunderna att ladda elbilen så tror jag att viljan att byta till elbil ökar, kommenterar Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

Stationen för tre veckor sedan, strax före öppning. Undertecknad kollade in laddarna i samband med en biltvätt på stationen.

Innan året är slut planerar OKQ8 att öppna snabbladdare på 50 stationer runtom i Sverige. Hittills har man öppnat snabbladdare på tio stationer. Dessa finns i Kungsbacka, Trelleborg, Upplands Väsby, Huskvarna, Valbo, Tornby, Ödeshög, Sundvall, Halmstad och nu även Hisings Backa.

Fram till 2026 är planen att erbjuda totalt 800 laddpunkter fördelade över 300 stationer. Utbyggnaden hade gått fortare om det hade varit möjligt, men regelverk gör det stundtals svårt.

– Tidsplanen har blivit försinkad av tidskrävande och byråkratiska processer. Med ett effektivare och snabbare ansökningsförfarande hade vi haft ytterligare laddpunkter på plats, kommenterar Karin Hellgren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.